Riešite otázku, kde kŕmiť váše bábätko?

Riešite otázku, kde kŕmiť váše bábätko?

Existuje mnoho názorov na detské stoličky a aj nato, v ktorej miestnosti by ste mali drobčeka kŕmiť. My sa Vám dnes pokúsime priblížiť pár faktorov, podľa ktorých by ste si mali detskú stoličku vyberať. Treba však myslieť aj nato, že trh s detskými potrebami je už veľmi široký a stále sa rozvíja a taktiež stolička, ktorá vyhovuje jednej mamičke, nemusí vyhovovať druhej.

Základné rozdelenie

Najprv si rozdeľme typy stoličiek na kŕmenie a potom si o nich povieme viac.

  • Vysoké stoličky na kŕmenie (zohľadňujeme výškovú nastaviteľnosť a polohovateľnosť sedadla) Tento typ stoličiek sa odporúča pre deti od 6 mesiacov do 3 rokov. Treba však brať do úvahy, či už vaše bábätko dokáže sedieť samo. Ak to ešte nedokáže, tak by rozhodne nemalo sedieť v stoličke na kŕmenie.
  • Drevené
  • Plastové
  • Rastúce
  • S nastaviteľnou výškou          
  • Kombinované stoličky na kŕmenie – tieto stoličky sa dajú okrem základnej pozície stoličky na kŕmenie rozložiť na nízky stolík a tak slúžia dieťaťu dalej.
  • Cestovné stoličky – možnosť pripevnenia na stôl.
  • Zvyšovače stoličiek

Prvý faktor výberu by malo byť samozrejme to, že si určíte rozpočet a budete vedieť kde chcete stoličku umiestniť, aby ste vedeli koľko máte pre ňu miesta.

dieta-v-stolicke

Medzi ďalšie faktory môže patriť napríklad:

  • bezpečnosť
  • váha
  • vzhľad
  • funkcie, ktoré stolička ponúka

Bezpečnosť stoličky

Ak máte na nákup stoličky obmedzený rozpočet, nikdy by ste kvôli rozpočtu nemali uberať na dôraze na bezpečnosť. Stolička by mala samostatne stabilne stáť na mieste. Ak zvolíte stoličku s kolieskami, tak dbajte nato, aby sa kolieska dali zabrzdiť. Taktiež by na stoličke samozrejme nemali byť žiadne odnímateľné časti, ktoré by dieťa mohlo zjesť alebo sa na nich poraniť.

Taktiež si prezrite materiál, z ktorého je stolička vyrobená. Či už zvolíte plastovúdrevenú alebo akúkoľvek inú, dajte si pozor nato aby boli všetky rohy stoličky oblé a tak predídete prípadným zraneniam. V prípade drevenej stoličky, by mal byť celý povrch dôkladne opracovaný, aby ste predišli trieskam a škrabancom.

Taktiež je vhodné, aby mala stolička bezpečnostné pásy. Dieťa sa bude cítiť istejšie a vy tiež. Nezabúdajme ani na dôležitosť opierky. Výška opierky by mala zodpovedať veľkosti dieťaťa, nemala by však byť nižšia ako 25 cm, inak neposkytuje dostatočnú oporu a dieťa by sa mohlo prevrátiť.

dieta-v-stolicke

Funkčnosť stoličky

Tento faktor prináša skôr benefity pre mamičky ako pre bábätko, ale to neznamená, že je o niečo menej dôležitý. Stačí ak sa na stoličku pozriete z praktického hľadiska. Ideálne je vybrať materiál, ktorý sa dá jednoducho umývať, keďže kŕmenie môže byť často aj dosť špinavé. Preto treba zvoliť stoličku, ktorá má textilné časti, ktoré sa dajú oprať.

Taktiež budete v budúcnosti vďačná, ak si kúpite stoličku s pripojeným stolíkom. Dieťatko sa tak neskôr bude môcť kŕmiť samo. Odporúčame uprednostniť stoličky, ktoré sa dajú polohovať. Sú praktickejšie a aj vaše dieťa sa v nej bude cítiť pohodlnejšie. Ak teda kupujete stoličku na kŕmenie ako investíciu tak uprednostnite takú, ktorá sa dá prisunúť k stolu, aby mohlo neskôr sedieť pri stole so zvyškom rodiny. 

All comments

    Produkt pridaný na porovnanie