Kojenie a s ním spojené zákazy

Kojenie a s ním spojené zákazy

Zákazy počas kojenia

Mnoho ľudí je toho názoru, že všetko čo mamička dieťaťa skonzumuje ide do jej mlieka a tak sa to dostáva do organizmu dieťaťa. Kedysi dávno boli ľudia o tomto natoľko presvedčení, že tvrdili, že aj samotné vlastnosti a osobnosť matky sa prenáša na dieťa. Práve kvôli tomuto presvedčeniu chcú mnohé ženy prestať kojiť čo najskôr, pretože kojenie sa to v tejto dobe už považuje za obmedzenie. Z každej strany Vám ľudia vravia len čo nemôžete a čo by ste mali obmedziť. I keď môžu byť tieto rady myslené v dobrom , pre Vás ako mamičku to môže byť sklučujúce.

Jediné čo by ste mali počas kojenia obmedziť a to predovšetkým kvôli svojmu zdraviu, je fajčenie a pitie alkoholu. A to najmä kvôli tomu, že tým škodíte sebe.

_FiKVLzytlXLoi-6dINyUKimUFVL-oj8bqFYTeOViHjlQTfU6Z7L05QOFP4rJJTihzpyxC_80Lgc9pmojacGYXVG9rd1VBPjySt4gSWbzi_g8XRxVN8RvW12WLdrs67GDU7J_Zs

Čo sa naozaj môže?

Kojenie je úplne prirodzená a normálna aktivita, ktorá sa ešte donedávna za obmedzovanie vôbec nepovažovala. Gazdiny kedysi kojili svoje deti aj do šiestich rokov. Upratovali okolo domu, starali a o ďaľšie deti a prípadne zvieratá. Neobmedzovali sa kvôli kojeniu v stravovaní a konzumácii istých jedál a nikto im nehovoril čo sa má a čo nie.

Čo teda žena počas kojenia naozaj môže roiť? Toto je veľmi individuálna otázka, ale vymenujeme Vám aspoň pár aktivít, ktorým sa kvôli kojeniu netreba vyhýbať.

  • kúpanie (more, bazén..)
  • športovanie (beh, tanec, fitness..)
  • pitie kávy a občasné malé množstvo alkoholu
  • kozmetické úpravy (farbenie vlasov, lakovanie nechtov..)
  • relax (sauna, masáž, solárium..)

DWMeoqsHmc79SPUZeZEM2OKDqPI5Ng0Qr7Ja65tZQtTzivUJjpd_5C4wyqbP6OxjO-Ex8ubqGr-ufI3L3tm_-PY1rc8-sQT6mmDheJ32AbjuCDl2OIiw12KLq0NH76qi90uTMBY

All comments

    Produkt pridaný na porovnanie