Ako prežiť letné horúčavy s deťmi?

Ako prežiť letné horúčavy s deťmi?

Horúce letné dni nie sú jednoduché nielen pre dospelých, ale aj pre deti. V tomto článku Vám dáme pár rád ako nepresedieť horúce dni len doma, ale nájsť aktivity, ktoré sa dajú robiť aj v takomto počasí. Samozrejme Vám dáme aj pár rád ako ochrániť bábätká pred teplom.

Zvládanie horúčav

Z každej strany počúvame iné rady, nechoďte s bábätkom počas horúčav von, nechoďte s bábätkom do klimatizovaných priestorov a podobne. Samozrejme žiadna rada neplatí na každého, niekomu z tepla nie je dobre a niekto si naopak užíva aj 35 stupňové teploty. To isté samozrejme platí aj pre deti. No deti často nevedia aké následky môže mať dlhé hranie na slnku a v teple. Preto musím na ne dozerať.

Najdôležitejšie je pre dospelých, deti aj bábätká mať dostatok tekutín. Toto je dôležité vždy, ale obzvlášť počas teplých letných mesiacov kedy sa zdržiavame vonku. Taktiež sa treba pred slnkom chrániť, neodporúča sa chodiť na priame slnko medzi 11:00 až 14:00 hodinou kedy slnko najviac páli. Prechádzky s bábätkom realizujte radšej ráno alebo večer, nie na priamom slnku, ale ideálne v prírode kde je dostatok tieňu. Samozrejme nemôžeme zabudnúť na prikrývku hlavy a prekrytie detského kočíka.

5nQrYyrZngG_k3tH1PzYhL-EpKxDateyWILLFqClj7PTdbAscL_cH2JgeWtzRrJXo23xDTOKMs1Dam3ulPh8DZiMnDooE6X5_7abTImPsbU7-ljpw_TUj8rz1IK4-qDmbIhDXMc

Aktivity počas teplých dní

Najobľúbenejšou aktivitou počas teplých letných dní je samozrejme kúpanie sa. Či už preferujete kúpalisko, jazero alebo dovolenku pri mori, všetky Vám úspešne pomôžu schladiť sa a ešte môžete aj so svojím bábätkom aj plávať. Opäť sa samozrejme neodporúča kúpať a byť na slnku počas najväčšieho tepla. Ideálne na kúpanie sú miesta kde je aj dostatok tieňu.

Ak sa necítite na kúpanie s bábätkom tak môžete zvážiť napríklad výlet do chladnejšej časti krajiny. Samozrejme môžete počas horúcich dní so svojím bábätko a ďeťmi robiť tie isté aktivity ako obvykle, len samozrejme všetko s mierou a odporúčame si plánovať aktivity vonku v poobedných alebo večerných hodinách.

rmVAFo2KH0frwGX2cmewE6HGmDCVkE_qBk6O0xrKwbZZHNJRAWSJOwUBiDeigX8iyXzoWhKN5G9QTiM_KJPMeTdupNyYsR-0tKYHZyQr_gEok68aJAn1FqJ-2wrX0vO3oQBvPKk

Pitný režim

Pre výlučne dojčené bábätká do 6 mesiacov úplne stačí materské mlieko, no je pravdepodobná potreba častejšieho dojčenia. Materské mlieko je pre kojenca vhodnejšie ako voda či čaje, pretože obsahuje vitamíny, minerály a cukry, ktoré podporujú jeho vývoj.

Starším bábätkám, ktoré už sú prikrmované, môžeme ponúkať aj vodu, ak sú však stále z väčšej časti dojčené, netreba trvať na vypití veľkého množstva vody. Pre väščie deti už samozrejme platí, že veľké množstvo pitného režimu najmä počas horúčav má tvoriť čistá voda.

_I9Fbg7nt8ZZ4ivRWlW1UVdoIIfxbR8dq0TzAe2QqaQ6jfGWuHvjrqxtfARHzwn4qlUCkJO6BU7bb2pve6a8mLzEsMRibG4avVMDFOuWAf_-LJ54S0ElFoVbYCdlXfFo8ZP5MZ0

All comments

    Produkt pridaný na porovnanie