Čo vám dá kočíkovanie?

Čo vám dá kočíkovanie?

Tešili ste sa na materskú, kedy budete môcť robiť všetky tie aktivity, na ktoré ste predtým nemali čas? Určite ste zistili, že realita je úplne iná a vaše dieťatko vám zoberie všetok váš čas.  Je však časť dňa, kedy sa utrhnete z každodenného kolobehu a vyrazíte von. Kočíkovanie. 

Beriete to ako súčasť vašej rodičovskej povinnosti? Chyba. Je to skvelý spôsob ako nabrať nové rozhľady a venovať sa aj sama sebe. A možno vám dá viac, ako si myslíte. 



Noví ľudia

Veľa matiek má pocit, že materstvo ich odtrhlo od sociálneho života. Nuž, je to z časti pravda. No kočíkovanie vám ponúka skvelú príležitosť sa toho pocitu zbaviť. Stretnete sa s množstvom nových ľudí, s ktorými máte možnosť sa porozprávať, zdieľať vaše každodenné malé činnosti a pri každom kočíkovaní sa budete mať na čo tešiť. Zistíte, že vo vašom okolí je malý obchodík potravín s milou pani predávačkou, ktorá sa vás určite opýta ako sa má váš drobček v ten deň. Budete chodiť na zmrzlinu, kde vám usmievavý pán dá kornútok navyše. Sú to maličkosti, no v konečnom dôsledku si obľúbite ľudí, s ktorými by ste sa v živote nestretli. 

Nový pohľad na svet

Kočíkovanie je čas, kedy trochu spomalíte. Ujdete od varenia, plienok a zhonu. Máte čas otvoriť oči a sledovať dianie okolo seba. Vaše vnímanie sa vtedy spomalí. Dovtedy ste plynutie času registrovali len ponukami vajíčok, sviečok a ozdôb v obchodoch. S kočíkom prežívate všetko oveľa intenzívnejšie. 

Každou prechádzkou sledujete ako sa mení príroda, ako listy menia farbu, a zem pokrýva prvý sneh. Ako kvitnú prvé tulipány a vietor vám fúka belasé kvety čerešní do vlasov. Berte to ako inšpiráciu a dokonalý relax. 


Pohybu je až až

Keď si nad tým zamyslíte, kočíkovanie je taký menší šport. Čudovali by ste sa, ale počas takej prechádzky dokážete prejsť hodnú diaľku bez toho, aby ste si to uvedomili. A to nerátame situácie, kedy sa snažíte vytlačiť kočík do kopca alebo preniesť po schodoch. Pekne sa zapotíte. A že maminy na materskej nie sú v kondícii. Práve naopak.




Keď teda pôjdete nabudúce kočíkovať, spomeňte si na to, že táto činnosť má neskutočné čaro a bonusom sú nabehané kilometre. Vybavte sa kvalitným kočíkom, ktorý je pri týchto cestách veľmi dôležitý a vyberte sa do sveta. 

All comments

    Produkt pridaný na porovnanie