Ktoré hračky sú vhodné pre novorodencov?

Ktoré hračky sú vhodné pre novorodencov?

Otázka, ktorú možno nerieši až toľko rodičov, ktorí majú doma malé novorodeniatko. Či už rodič, člen rodiny alebo rodinný priatelia, všetci chcú potešiť a kúpiť čo najviac hračiek. Ale akú hračku kúpiť? Nie je to jedno. Pred tým, ako novému členovi rodiny kúpite niečo, s čím sa zabaví, je potrebné vedieť, čo je a čo nie je vhodná hračka. Ponúkame vám malý popis a návod ako vybrať tú správnu. 

Hrkálky 

Ideálna hrkálka je taká, ktorá je tvorená z viacerých typov materiálov, napríklad z plyšu a zdravotne nezávadného plastu. Plyšová časť je na dotyk mäkká a jemná, plastová zas dokáže vydávať zvuky vďaka korálkam vo vnútri. Jemná motorika sa rozvíja tým, že dieťa sa s hrkálkou hrá a skúma ju rukami, prstami aj ústami. Vyberte tú správnu hrkálku u nás. 
hrkálka slniečko

Zvukové hračky

Hračky, ktoré vydávajú nejaký zvuk sú veľmi obľúbené. Najmä tie plyšové, ktoré po natiahnutí vydávajú upokojujúcu melódiu. Na prvý pohľad obyčajný plyšák, ktorý má svoju pridanú hodnotu. Takéto hračky môžete zavesiť nad detskú postieľku, kočík alebo autosedačku. Nájdite zvukovú hračku, ktorá zaručene poteší každé novorodeniatko, ale aj rodičov.

zvuková hračka hviezdička

Závesné hračky

Závesné hračky pripevníte ľahko pomocou klipov na postieľku, kočík či autosedačku. Drevené, plastové či textilné korálky spolu s ostatnými komponentami hračky pútajú detskú pozornosť a lákajú ich preskúmať rozdielne štruktúry korálok. Na trhu je veľký výber, my vám ponúkame pozrieť si a vybrať závesnú hračku podľa vašich predstáv.

závesná hračka na kočík

Hrazdy

Rozdeľujeme dva základné typy hrádz. Tie, ktoré stoja samostatne alebo také, ktoré pripevňujeme ku kočíku alebo autosedačke pomocou flexibilných štipcov. Samostatne stojaca hrazda zabaví dieťa pri prebaľovaní alebo hraní sa na hracej deke, pripevňovacia vyplní čas dieťaťu na cestách. Niektoré hračky na hrazdách dokážu vydávať zvuky či svietiť pri dotyku. Tým sa stávajú edukatívnymi, keďže pomáhajú deťom uvedomovať si vzťah akcie a reakcie. Nájdete ich v rôznych variantoch a pri ich výbere sa fantázii medze nekladú. Pozrite si, aké hrazdy zaručene zabavia každého drobca.

hudobná hrazda

Hracie deky

Najmenšie deti, ktoré zatiaľ len ležia na chrbte, by mali niekoľkokrát počas dňa ležať aj na brušku. Táto poloha posilňuje svaly na chrbte a krku, ktoré sú dôležité pri samostatnom pretáčaní v postieľke či sedení i neskoršom lezení. Niektoré hracie deky obsahujú aj hrazdu, kde sú pripevnené hračky, ktoré hrkajú, svetielkujú či pískajú. Dieťa sa hračkami prirodzene naťahuje, pretože sa s nimi chce hrať. Týmto spôsobom si zlepšuje koordináciu a posilňuje svalstvo. Ide teda o nenáročný spôsob ako dieťa naučiť sa dvíhať samostatne a sedieť. Po 6. mesiaci by ste už mali z hracej deky odstrániť hrazdu a nechať dieťaťu hrať sa s vyspelejšími hračkami. Takáto deka by určite nemala bábätku chýbať, tak ak ešte takú doma nemáte, prípadne hľadáte vhodný darček, ponúkame vám široký výber hracích diek.

plyšová hracia deka

Hryzátka

Hryzadlá sú užitočné hračky, pretože pomáhajú novorodencom zmierňovať ich bolesť pri prerezávaní zúbkov. Pri obhrýzaní špeciálnych hračiek sa masírujú ďasná, čím sa zmierňuje tlak v čeľusti. Jedným typom sú vodné hryzadlá, ktoré sa dávajú do chladničky na cca hodinu. Voda vo vnútri hračky sa príjemne ochladí a chlad uľaví na zápaly i opuchy ďasien bábätka. Pri výbere podoby hryzátka nie sú žiadne pravidlá a záleží len na vás aký tvar či farbu zvolíte. Nechajte sa inšpirovať a vyberte si hryzátko podľa vašich predstáv. 
detské hryzátko krab

Ak vás téma o hryzátkach zaujala, prípadne chcete zistiť viac informácií, prečítajte si ďalší článok "Ako správne vybrať hryzátko pre dieťa" na našom blogu. 

All comments

    Produkt pridaný na porovnanie