Ako sa v lete starať o bábätko?

Ako sa v lete starať o bábätko?

S obliekaním to nepreháňajte

Hoci sa matky radia väčšinou odporúčaním, že bábätko by malo mať o jednu vrstvu viac než dospelí, vždy prihliadajte na aktuálne počasie. V horúčavách postačí vášmu drobcovi aj jedna vrstva, ideálne tenké body z čistej alebo organickej bavlny. V takomto počasí dieťa nepotrebuje ani čiapočku, môžete však zvoliť vzdušnú čiapku z prírodných materiálov.

Práve organická bavlna by mala byť tou najsprávnejšou voľbou, keďže neobsahuje nebezpečné farbivá a iné chemikálie. Pri obliekaní svojej ratolesti sa v každom prípade vyhnite syntetickým materiálom, pretože zadržujú teplo. Okrem toho, že sú nepohodlné, pri nosení a potení v letnom období často spôsobujú vyrážky na citlivej detskej pokožke. 

V noci to s vrstvením taktiež nepreháňajte. Bábätku počas spánku stačí tenšie pyžamo z bavlny a tenšia prikrývka.

Plienková veda

Plienky sú  z časti tvorené aj umelými materiálmi, aby dokázali zabrániť pretečeniu. V horúcom letnom počasí to však spôsobuje potenie zadočku a následne vyrážky a zapareniny, ktoré vedia poriadne potrápiť vás aj vášho drobca.

Dôležité je dbať na hygienu dieťaťa pri prebaľovaní a pravidelný kúpeľ, pričom je potrebné venovať pozornosť záhybom na koži. V obchode vyberajte vzdušnejšie plienky na rozdiel od tých umelých a často ich vymieňajte. Týmito zásadami predídete zapareniu pokožky.

Prechádzky majú prísne pravidlá

V horúcom počasí chodievajte kočíkovať len vtedy, keď už slnko toľko nepáli. Dieťa nevystavujte priamym slnečným lúčom a na kočíku majte slnečník alebo slnečnú clonu. Ideálny čas na prechádzky je ráno a podvečer.

Slnečník

Pozrite si všetky slnečníky z našej ponuky.

Slnečná clona

Pozrite si všetky slnečné clony z našej ponuky.

V taške so sebou noste aj hrubšie oblečenie pre bábätko alebo tenšiu deku, pretože v klimatizovanom priestore by mu bolo chladno. V žiadnom prípade nenechávajte prúd studeného vzduchu viať priamo na dieťa.

Opaľovací krém by ste nemali používať do šiestich mesiacoch od narodenia dieťaťa. Staršie deti natierajte čo možno najvyšší ochranným faktorom, pretože detská pokožka je jemná a ľahko sa spáli. Nezabúdajte na to, že opaľovací krém je potrebné aplikovať na pokožku v predstihu 30 minút, aby účinne dokázal bojovať so slnečnými lúčmi.

V horúčavách nie sú raritou ani spŕšky z tepla. Aby vás dážď nezastihol nepripravených, do úložného priestoru kočíka si poskladajte pláštenku na kočík.

Pláštenka na kočík

Pozrite si všetky pláštenky z našej ponuky.

Pozor na pitný režim

Nezabúdajte na pitný režim svojho dieťaťa ani seba. Pokiaľ dojčíte, pripravte sa na to, že bábätko môže byť smädné aj každú pol hodinu. Staršiemu drobcovi viete fľašu s vodou alebo čajíkom dať do držiaka na kočík, kde ho budete mať kedykoľvek po ruke.

Držiak nápojov

Pozrite si všetky doplnky z našej ponuky.

Zbavte sa otravného hmyzu

Pokiaľ vás pri prechádzkach otravuje hmyz, existuje niekoľko riešení. Použitie repelentu sa neodporúča deťom mladším ako dva mesiace. Jednou z možností sú aj prírodné varianty repelentu z eukalyptu alebo citrónu. Pri ich nanášaní sa vyhnite detským rukám, pretože si nimi chytá oči aj ústa.

Na boj s hmyzom a komármi pomáhajú aj dlhé rukávy a nohavice. V letnom počasí nezabúdajte voliť ľahké a prírodné materiály. Výborným pomocníkom je aj sieťka proti hmyzu na kočík či autosedačku.

Sieťka na kočík

Pozrite si všetky sieťky z našej ponuky.

Prispôsobte autosedačku na leto

Detské sedačky do auta bývajú často vyrobené zo syntetických látok, ktoré rovnako ako na detskom oblečení zadržujú teplo a zvyšujú potenie. Z tohto dôvodu prestrite bábätku do sedačky tenší mäkký uterák alebo bavlnenú plienku, pokiaľ nechcete investovať peniaze do špeciálnej letnej vložky do autosedačky.

Sieťka na autosedačku

Pozrite si všetky sieťky z našej ponuky.

All comments

    Produkt pridaný na porovnanie