Prvá detská izba pre bábätko

Prvá detská izba pre bábätko

Farby

Dievčatám ružovú, chlapcom modrú. Kedysi obľúbená a tradičná dvojica farieb dostáva na frak, pretože po neutrálnych farbách, nesiahajú len rodičia, ktorí sa chcú nechať prekvapiť pohlavím bábätka. Medzi túto neutrálnu škálu farieb patrí biela, sivá, vanilková i kapučínová. Samozrejme, stále vyhľadávané sú aj žlté alebo zelené odtiene.

Postieľka

Klasickým výberom novopečených rodičov je drevená postieľka. Jej výhodou je najmä dobrá stabilita a trvalé umiestnenie v byte. Niektoré modely sú doplnené o praktické zásuvky, ktoré slúžia ako úložný priestor. Pri výbere si všímajte, či sa postieľke dá spustiť jedna stena.

Pokiaľ bývate v malom byte, siahnite po cestovnej postieľke. Dá sa bez problémov rýchlo zložiť a rozložiť, no aj presúvať podľa potreby. 

Drevená postieľka

Pozrite si všetky detské postieľky z našej ponuky.

Prebaľovací pult

Čerstvé mamičky mávajú často bolesti chrbta, pretože nosia na rukách dieťatko a často sa k nemu zohýbajú. Pri výbere prebaľovacieho pultu by tak rodičia nemali podceňovať nielen bezpečnostné bariéry, ktoré bránia dieťaťu spadnúť, ale aj výšku samotného pultu.

Na prebaľovanie ratolesti je vhodný najmä dostatočne vysoký pult, aby ste sa nemuseli priveľmi zohýbať. V blízkosti oceníte aj poličku, na ktorej budete mať čisté plienky a ostatné potrebné veci.

Úložný priestor

Na trhu je dostupných množstvo dizajnov a je už len na vás, či uprednostňujete zatvorené skrine, zásuvkové komody, poličky, či moderné riešenia ako truhlice a rôzne koše, do ktorých môžete ukryť plyšové hračky alebo deky.

Hojdačka

Možností ako pohojdať svoje dieťatko je hneď niekoľko. Dieťa môže v niektorých typoch hojdačiek ležať, v iných sedieť. Dobrý riešením v prvých mesiacoch môže byť aj kolíska. Pre staršie deti zas môžete zaobstarať rôzne hojdacie zvieratká.

Hojdačka

Pozrite si všetky hojdačky z našej ponuky.

Kreslo

Či už budete v kresle dojčiť alebo čítať knihy, miesto na sedenie si v detskej izbe určite nájde svoje využije. Nazmar nevyjde ani taburetka, na ktorú si môžete vyložiť unavené nohy.

Pozor na bezpečnosť

Pri výbere všetkých spomínaných vecí by ste mali dbať na ich kvalitu, zdravotnú nezávadnosť a bezpečnosť. Čoskoro vaše dieťa začne objavovať svet, a preto je v izbe potrebné zabezpečiť zásuvky chráničmi, eliminovať trčiace a visiace káble zo stolovej lampy a iných elektrických prístrojov.

Myslieť by ste mali aj na plastové chrániče nábytkových rohov a zvážiť by ste mali aj dĺžku záclonov a závesov, ktoré vie dieťa na seba ľahko strhnúť alebo sa do nich zamotať. Pod okno neumiestňujte žiaden nábytok a horúci radiátor prikryte uterákom alebo dekou. Udržať v bezpečí zvedavého lezúňa je niekedy poriadna veda.

All comments

    Produkt pridaný na porovnanie