Šťastie a sklamania, ktoré Vianoce prinášajú

Šťastie a sklamania, ktoré Vianoce prinášajú

Význam darčekov pre deti

Darčeky a hračky nie sú len obyčajný dar, sú prejavom toho, že nám na blízkych záleží a chceme im to dať najavo darčekom, ktorý im urobí radosť. Deti celé toto obdobie vnímajú inak, pretože majú iný pohľad na svet ako dospelí. Darčeky sú pre nich viac. Pamätáte sa ako ste písali zoznam Ježiškovi a potom ste si pod stromčekom našli darčeky zo zoznamu? Vysnívaná hračka, na ktorú ste mysleli týždne pred Vianocami. Taktiež treba myslieť nato, že dieťa pri rozbalovaní darčeku nemyslí na jeho užitočnosť. Najväčšiu radosť prežíva vtedy keď si rozbalí napríklad autíčko po ktorom túžil, nie ponožky alebo pyžamo. Dôležité je pre deti to, že ich želanie sa splnilo a práve darček, ktorý si želali aj pod stromčekom našli.

Pri výbere toho pravého darčeka je dôležité dať dieťaťu priestor, aby sa prejavilo. Dôležité nie je kúpiť mu každú jednu hračku, ktorú by chcelo, ale kúpiť mu aspoň jednu hračku, po ktorej túžilo, veď čo je krajšie ako rozžiarené očká malých ratolestí pri vianočnom stromčeku.

Výber správnych darčekov

Nezabúdajte nato, že deti veľmi nezaujíma to aké praktické darčeky môžu byť. Ako sme už spomínali, väčšinu detí asi pyžamo pod stromčekom nepoteší. Taktiež už dávno neplatí, že chlapci chcú len autíčka a dievčatá bábiky. Nebojte sa s darčekmi aj trochu experimentovať, čoraz väčšiu popularitu si získavajú interaktívne a tvorivé hračky, ktoré v deťoch prebúdzajú kreativitu a chuť objavovať. Medzi tieto hračky môžu patriť rôzne chemické tvorivé sady, ale jednoduché skladačky a stavebnice. Samozrejme toto je vhodné skôr pre väčšie deti. 

Aby sme to zhrnuli, nezabudnite dieťaťu kúpiť aspoň jeden darček, po ktorom naozaj túži, darček a taký ktroý mu môže pomocť rozvíjať rôzne schopnosti. Ak máte väčšie deti tak môžete taktiež skúsiť spoločenské stolové hry. Tie sú taktiež výborné lebo ich existuje už neuveriteľné množstvo a tak viete kúpiť takú, ktorá zaujme vaše dieťa.

All comments

    Produkt pridaný na porovnanie