• Novinka
  • Novinka
    Fotelik samochodowy Riko Cosmo
    Fotelik samochodowy Riko Cosmo
    Fotelik samochodowy Riko Cosmo
    Fotelik samochodowy Riko Cosmo

Autosedačka/vajíčko Riko Cosmo

Kód: F/RI/COSMO

102,00 €
S DPH Informácie o dostupnosti na +421 907 953 254

Autosedačka/vajíčko RIKO COSMO s homologizáciou R129 alebo I-SIZE pre deti od 40 do 87 cm.

Množstvo
Informácie o dostupnosti na +421 907 953 254

Pridať do zoznamu prianí

AUTOSEDAČKA/VAJÍČKO RIKO COSMO

Detská autosedačka COSMO značky RIKO je vyrábaná v systéme Dual Branding v spolupráci s renomovaným výrobcom autosedačiek AVIONAUT a predstavuje novú generáciu produktov. Ide o premiérový model v ponuke RIKO s certifikátom ECE R129 I-SIZE.

Podľa noriem Európskej únie musia od septembra 2023 všetky autosedačky spĺňať normu ECE R129 I-SIZE, ktorá sa stáva výhradným schvaľovacím kritériom. Dôležitým aspektom zaistenia bezpečnosti je nielen výber sedačky primeranej veku a veľkosti dieťaťa a typu vozidla, ale aj jej správna inštalácia. Bez splnenia týchto podmienok ani tie najpokročilejšie sedačky nezaručujú plnú bezpečnosť. Účelom zavedenia normy I-SIZE je znížiť riziko chýb pri výbere a inštalácii sedačiek, nahradenie subjektívneho ukazovateľa hmotnosti dieťaťa objektívnym ukazovateľom výšky. Sedadlá vyhovujúce I-SIZE vyžadujú inštaláciu pomocou systému ISOFIX, ktorý minimalizuje možnosť nesprávnej inštalácie. Táto norma navyše rozširuje spektrum nárazových testov o bočné testy a simulácie prevrátenia. Pri výskume sa využívajú modernejšie „Q“ figuríny, ktoré sú vybavené širšou škálou senzorov ako ich „P“ predchodcovia.

Autosedačku COSMO je možné upevniť na rámy kočíkov RIKO pomocou adaptérov určených pre konkrétne modely kočíkov. K sedačke si môžete dokúpiť aj základňu ISOFIX DOCK 2 a vytvoriť si tak autosedačku I-SIZE. Základňa zaisťuje rýchlu a bezpečnú inštaláciu sedačky v aute jedným rýchlym pohybom. Sedačka pripevnená k základni je počas jazdy stabilná, aj keď v nej nie je dieťa.

COSMO je veľmi pohodlná sedačka pre dieťa vďaka systému redukčných vložiek a perforovanej, odvetrávanej látke. Slnečná strieška s clonidlom ochráni dieťa pred slnkom ako v aute, tak aj pri prechádzkach s autosedačkou namontovanou na ráme kočíka.

TECHNICKÉ ŠPECIFIKÁCIE

Smer inštalácie: RWF (protismer)

Spôsob inštalácie: Bezpečnostné pásy alebo základňa ISOFIX DOCK 2

Redukčná vložka pre novorodenca: ÁNO

Nastavenie výšky postroja: ÁNO

Bezpečnostná norma: ECE-R129

Hmotnosť: 3,2 kg

F/RI/COSMO

Tabuľka dát

Váhová / výšková kategória:
i-size od 40 - 87 cm

Špecifické referencie

Produkt pridaný na porovnanie